Economie en landschap samen in één boek: Landschappelijk Ondernemen in de Achterhoek!

Het boek: ‘Landschappelijk ondernemen in de Achterhoek’ gaat in op de mogelijkheden die de regio biedt om economie en landschap samen te brengen. Het is geschreven door twee Achterhoekers: Anne Oosterbaan van Alterra, Wageningen UR en André Kaminski van de Stichting Achterhoek weer Mooi (StAM). Het boek beschrijft de verandering van het Achterhoeks landschap vanaf 1900.

Het coulisselandschap staat flink onder druk maar heeft zeker nog kwaliteit en potentie. De economie wordt meer bepalend en die ontwikkeling gaat nogal eens ten koste van dat landschap. Bovendien trekt de overheid zich terug uit de sturing op dat landschap. Daarom is het belangrijk dat ondernemers waar mogelijk, rekening houden met de kwaliteit van de omgeving. In de Achterhoek zijn prachtige voorbeelden van bedrijven die gebruik maken van het landschap, maar met veel oog voor haar kwaliteiten.

Het boek laat zien hoe ondernemers in hun bedrijfsactiviteiten rekening kunnen houden met natuur en landschap. In sommige gevallen wordt er zelfs verdiend aan het landschap. Hiervan worden diverse inspirerende voorbeelden aangehaald. De auteurs hopen hiermee vele anderen te stimuleren om ook landschappelijk te ondernemen in de Achterhoek.

Informatie en bestellen boek:
Auteurs: Anne Oosterbaan (Alterra) en André Kaminski (StAM).
Uitgave: Roodbont Uitgeverij Zutphen, Februari 2013.
ISBN: 978-90-8740-135-1.
Prijs: € 19,95 excl. verzendkosten (á € 3,95).
Bestellen via: Stichting Achterhoek weer mooi.
U bent een boekhandel of ondernemer: Klik hier voor informatie over staffelkorting.

 

https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/