Herfstpracht Eikenlaan te Varsseveld

Heeft u de afgelopen weken ook zo genoten van de pracht van de herfst? Stichting Achterhoek weer Mooi (StAM) heeft in november met een drone beelden laten maken van de prachtige Eikenlaan in Varsseveld. Geniet mee van deze oude eikenlaan en zijn herfstpracht.

De Eikenlaan

De Eikenlaan in Varsseveld is een landschapsmonument, vanwege zijn…

historische zomereiken aan 2 zijden van de weg. Deze eiken zijn meer dan 100 jaar oud, mogelijk zelfs nabij 150 jaar. De dikste van deze bomen heeft een omtrek van 326 cm. Een deel van de eikenlaan is nu ingericht als plantsoen, maar was ook de historische route die aansloot op de Zelhemseweg. De oude naam van deze straat is: Duustersteege, waarschijnlijk was hier pas later straatverlichting en dan kon het onder deze bomen natuurlijk flink donker worden. De bomen vormen nu nog een zgn. ‘Eekhoornbrug’ omdat de takken aan weerszijden elkaar veel raken. Daardoor kunnen eekhoorns, maar ook andere boombewoners veilig oversteken en vallen minder verkeersslachtoffers. Ook soorten als vleermuizen maken hier voor oriëntatie en als schuil- en voedselplek uiteraard dankbaar gebruik van. Aan de Oostzijde van de Eikenlaan staat nog een gebouw dat in gebruik was als 1 van de 1e (basis)scholen van Varsseveld. Deze school is gebouwd in de 19e eeuw en is later verbouwd tot woonhuizen. Op de hoek met de Hiddinkdijk staat tussen dit gebouw en de straat een markante oude berk, waarvan ‘de kop’ gedraaid is, groeit dus naar onderen.

 
Meer StAM
Wil je, je ook inzetten voor StAM? Kijk snel verder op onze website en doe ons een bericht. Volg ons ook op Facebook.
 
Dronebeelden en montage: Johan Stekelenburg.
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *