De Meuhoek van boven in pinksterbloemtijd

Op uitnodiging van Achterhoek weer Mooi is ‘N18 Drone Projects‘ afgelopen maand wezen buurten in De Meuhoek. Hier heeft StAM hen kennis laten maken met het moois dat het gebied te bieden heeft. En prachtig was het zeker!

Op enkele percelen bloeiden in deze periode de pinksterbloemen volop. Een zee van Pinksterbloemen in het fraaie oude knotelzen landschap, en dat liet zich vooral van bovenaf mooi zien. Kijk mee en geniet van de fraaie film die daarop is geproduceerd.

N18 Drone Projects: “In deze video een stukje prachtig bewaard gebleven historie in de omgeving van Halle in de Achterhoek. We bevinden ons hier op de Meuhoek, hier zien we hoe de weilanden vroeger werden gebruikt en werden ingedeeld. Op de beelden is heel mooi te zien hoe de vroegere verdeling van kleinere weilanden omringd met Knotelzen heeft bestaan dmv de lijnen die vandaag de dag nog te zien zijn in de weilanden. Door de moderne vorm van boeren zijn er veel van deze Elzensingels verdwenen. StAM is Stichting Achterhoek weer Mooi zet zich in om dit prachtige gebied in originele staat te houden, daar waar nodig zullen ze herstellen en nieuw aanplanten, en zullen ze het onderhoud voor hun rekening nemen om te zorgen dat het gebied mooi blijft en in stand blijft. Dit is een uniek gebied in Nederland, nergens is er een gebied waar zoveel knotelzen bij elkaar staan, met meer dan 3000 knotelzen in dit gebied is het een erg mooi en speciaal gebied waar we zuinig op moeten zijn. Vandaar onze dankbaarheid voor Stichting Achterhoek weer Mooi, en onze steun dmv deze video. Ga gerust eens kijkje nemen in dit prachtige gebied, je kunt hier mooi wandelen of fietsen over een van de routes. Wij hebben erg genoten hier de opnames te mogen maken, en we hopen dat jullie van de beelden en wellicht de schoonheid ook in het echt gaan beleven.”
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *