Op zoek naar de sterke Nicolaas in Harreveld

HARREVELD – Samen met Redacteur Henk Harmsen trok StAM deze week naar boerderij Nicolaas op de voormalige Harreveldse heide. Daar is nog veel behouden van de oude natuur en het landschap en door natuurontwikkeling proberen eigenaren Gery en Marga Tankink dit nog verder te versterken. Een historische plek is het ook door de huisnaam Nicoloas, die herinnert aan de voorvader Nicolaas Mensink. Die was volgens de verhalen oersterk. Hij was begin 19e eeuw als deserteur gevlucht uit Duitsland en hier in de heide neergestreken.

Deel 36 in serie van Landschapsmonumenten i.s.m. StAM. Lees meer in de Gelderlander.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *